Yaşam

Bugüne Kadar İzlemediğinize Pişman Olacağınız Değeri Düşük Bilim Kurgu Filmleri

Bu liste size ‘ben bu filmleri neden daha önce izlemedim?’ soruyu soracaktır. Bilim kurgu filmlerini seviyorsanız ve film izlerken düşünmeyi seviyorsanız bu sinema salonları tam size göre. Gelin hep birlikte değeri bilinmeyen bilim kurgu filmlerine bir göz atalım!

26. Cashern (2004)

İmdb: 6

Özet: Uzakdoğu sinemasının son döneminde çok tartışılan, fütüristik bir macera sineması olan Casshern adlı bu sinemanın en önemli özelliği sevenlerinin ve nefret edenlerinin neredeyse eşit olmasıdır.

Yönetmen: Kazuaki Kiriya

Oyuncular: Yusuke Iseya, Kumiko Aso, Akira Terao

25. Buckaroo Banzai’nin Sekizinci Boyut Boyunca Maceraları (1984)

İmdb: 6.2

Özet: Bir beyin cerrahı, rock yıldızı ve süper kahraman olan Buckaroo, katı madde üzerinde seyahat etmesini sağlayan bir cihaz tasarlamak için sekizinci boyutu kullanır. Bununla birlikte, yabancı bir gezegenden gelen Red Lectroid’ler de bu cihazı kendi kötü amaçları için takip eder.

Yönetmen: WD Richter

Oyuncular: Peter Weller, John Lithgow, Ellen Barkin

24. Derinin Altında (2013)

İmdb: 6.3

Özet: İnsan kılığında Dünya’ya gönderilmiş bir uzaylı olan Isserley, İskoçya’da yol kenarında otostop çeken insanları toplar ve onları yemeye hazır hale getirir…

Yönetmen: Jonathan Glazer

Oyuncular: Scarlett Johansson, Paul Brannigan, Adam Pearson

23. Çığlıklar (1995)

İmdb: 6.3

Özet: Yıl 2078. Sirius 6b gezegeninde bir maden kolonisi keşfedildi. Son 50 yılda tüm güneş sistemlerinde, Madencilik Operasyonları NEB loncası Yeni Ekonomik Blok tarafından yürütüldü. 20 yıl önce NEB, Sirius 6b’de dünyanın elektrik sorununu çözecek olan madeni keşfetti. berinyum. Ancak Berynium’u çıkarmanın ölümcül dozlarda radyasyon ve kirlilik ürettiğini çabucak keşfettiler.

Yönetmen: Christian Duguay

Oyuncular: Peter Weller, Jennifer Rubin, Ron White

22. Bir Uzunluk ve Köpeği (1975)

İmdb: 6.4

Özet: 2024 yılında dünya yüzeyinde yaşayan insan sayısı oldukça azaldı. Sinemaya adını veren çocuk ve telepati ile konuşabildiği akıllı köpeği yer altında yaşamaktansa çölü tercih ediyor. Ancak genç adam cinsel arzularına engel olamaz ve köpeğin uyarılarına rağmen garip bir toplumun yaşadığı yerin altında genç bir kızın peşine düşer. Yeraltı dünyasının katı ve katı kuralları vardır. Birçok şey yasak. Bu B sınıfı kıyamet sonrası felaket filmi işi, kara komediye kadar gider ve süper bir finalle biter.

Yönetmen: LQ Jones

Oyuncular: Don Johnson, Susanne Benton, Alvy Moore

21. Avrupa Raporu (2013)

İmdb: 6.4

Özet: Altı astronot Jüpiter’e bir göreve gönderilir. Amaçları, Jüpiter’de herhangi bir yaşam izi olup olmadığını bulmaktır. Altı ay sonra gemiye bir güneş fırtınası çarptı. Böylece geminin Dünya ile teması kesilir. Ancak 20 ay sonra gemi Europa denen bir yere varır. Ama asıl amaçları burada değil…

Yönetmen: Sebastian Cordero

Oyuncular: Christian Camargo, Embeth Davidtz, Anamaria Marinca

20. Beyin Fırtınası (1983)

İmdb: 6.5

Özet: Araştırmacı bir bilim adamı, insanların niyetlerini analiz edebilen ve bunları kasetlere çevirebilen bir araç geliştirir. Teolojinin konusu olan bilim adamı, eşinin beyin dalgalarını incelemek istediğinde üstlerinin yanı sıra devlet yetkililerinin de tepkisini çeker.

Yönetmen: Douglas Trumbull

Oyuncular: Christopher Walken, Natalie Wood, Louise Fletcher

19. Dünyadan Sonra (2000)

İmdb: 6.6

Özet: Dünyanın sonundan sonraki bir yolculukta başına buyruk Cale, efsanevi uzay gemisi Titan’ın peşine düşer. Rivayete göre Titan, insan ırkının kurtuluşunu bir sır olarak saklamaktadır. Ölümcül Drej’ler ise Cale’in yolculuğunu engellemek için uğursuz planlar yapar. Cale onlara karşı koyabilmek için kudretli bir savaşçı ve yeni nesil bir kahraman olmak zorundadır.

Yönetmen: Don Bluth, Gary Goldman

Oyuncular: Matt Damon, Bill Pullman, Drew Barrymore

18. Olay Ufku (1997)

İmdb: 6.7

Özet: Event Horizon, araştırma yapmak üzere 2040 yılında uzaya gönderilen bir uzay gemisidir. Görevi sırasında ortadan kayboldu. Olaydan yedi yıl sonra, bilim adamları bu uzay gemisini aramak ve kaderini anlamak için bir kurtarma gemisi göndermeye karar verirler. Titizlikle yüzeye çıkarılan grup, çıkacakları bu karanlık yolculuğun dehşetinden habersizdir.

Yönetmen: Paul WS Anderson

Oyuncular: Laurence Fishburne, Kathleen Quinlan, Sam Neill

17. Uçsuz bucaksız Gece (2019)

İmdb: 6.7

Sinopsis: The Vast of Night, kasabalarını ve geleceklerini sonsuza dek değiştiren garip bir frekans keşfeden genç bir santral operatörü ve karizmatik bir radyo sunucusunun hikayesini anlatıyor.

Yönetmen: Andrew Patterson

Oyuncular: Sierra McCormick, Jake Horowitz, Gail Cronauer

16. Sessiz Koşu (1972)

İmdb: 6.7

Özet: Dünyadaki tüm bitki örtüsü yok oldu. Bitkiler ve hayvanlar uzayda bir gemide tutulur. Ancak bir gün uzay gemisindeki bu bitkilerin yok edilmesi ve astronotların Dünya’ya geri gönderilmesi emri verilir. Geminin mürettebatından bir adam bu emre karşı çıkınca kendini kıyasıya bir çabanın içinde bulur.

Yönetmen: Douglas Trumbull

Oyuncular: Bruce Dern, Cliff Potts, Jesse Vint

15. Tarayıcılar (1981)

İmdb: 6.7

Özet: Tarayıcılar, insanüstü telekinetik güçlere sahip bireylerdir. Yıllar önce bir ilacın hamileler üzerinde denenmesi sırasında istem dışı ortaya çıkan bir türdür. Güçlerini insanlığın geri kalanından gizleyerek ama aynı zamanda nimetlerinden de yararlanarak yaşamlarını sürdürürler. Ancak onların aracılarından biri olan Darryl Revok, daha da gelişmiş telepatik yeteneklere sahip bir ırk yaratarak dünyaya hükmetmek için yola çıktığında hümanist tarayıcı Cameron Vale’yi bulacaktır.

Yönetmen: David Cronenberg

Oyuncular: Jennifer O’Neill, Stephen Lack, Patrick McGoohan

14. Yok Oluş (2018)

İmdb: 6.8

Özet: Yaşanan olağandışı faaliyetler nedeniyle hükümet tarafından gizlice karantinaya alınan gizemli “Area X” bölgesi, onlarca yıldır kıtanın geri kalanından farklı olmuştur. Doğa, insan uygarlığının son izlerini bölgeden sildi. İlk keşif, bozulmamış, pastoral bir doğanın ısrarını bildirir. Toplu intiharla bölgeye giden 2. keşif birliği, dost ateşi ile 3. keşif birliği, sonuncusu olan 11. keşif birliği kendi gölgesi olarak geri döndü ve kısa süre sonra kanserden öldü. 12. seferi oluşturan bir biyolog, bir antropolog, bir psikolog ve bir araştırmacı kendilerini nelerin beklediğini bilmeden bölgeye girerler.

Yönetmen: Alex Garland

Oyuncular: Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez

13. Astar (2004)

İmdb: 6.8

Özet: Film, tesadüfi zaman makinesini icat eden iki mühendisin hikayesini anlatıyor.

Yönetmen: Shane Carruth

Oyuncular: Shane Carruth, David Sullivan, Casey Gooden

12. Batı Dünyası (1973)

İmdb: 6.9

Sinopsis: Zenginlere hitap eden Westworld adlı bir eğlence parkında, müşterilerin fantastik hayallerini gerçekleştiren bir robot vardır. Ancak iki müşteri bir vahşi batı macerası seçtiğinde, robot arızalanır ve eğlenmeyi umarlar ama peşlerinde silahlı bir tetikçi olduğunu fark ederler!

Yönetmen: Michael Crichton

Oyuncular: Yul Brynner, Richard Benjamin, James Brolin

11. Gizli (1987)

İmdb: 7

Özet: İnsan bedenlerini ele geçirme yeteneğine sahip dünya dışı bir varlık Los Angeles’a gelir. Burada onlarca insanı cinayet ve soygun işleyerek büyük bir kabahat cümbüşüne neden olur. Şehir acımasız bir tehditle karşı karşıyadır. Bu dünya dışı varlığı yakalamakla görevlendirilen Dedektif Tom Beck ve FBI casusu Lloyd Gallagher, kendilerini büyük bir çabanın içinde bulurlar.

Yönetmen: Jack Sholder

Oyuncular: Kyle MacLachlan, Michael Nouri, Claudia Christian

10. Colossus: Forbin Projesi (1970)

İmdb: 7.1

Özet: Charles Forbin liderliğinde çalışmalarına devam eden ekip, hükümetin verdiği bir görevi başarıyla tamamlar. Devlet tarafından bilinmeyen olarak yürütülen bu proje kapsamında ileri teknolojiye sahip gelişmiş bir bilgisayar tasarladılar. Colossus adını verdikleri bu bilgisayar, hem Amerika’nın hem de müttefiklerinin nükleer silah sistemlerini kontrol edecek.

Yönetmen: Joseph Sargent

Oyuncular: Eric Braeden, Susan Clark, Gordon Pinsent

9. Robot ve Frank (2012)

İmdb: 7.1

Özet: Eski bir hırsız olan Frank’in, babalarının artık yalnız yaşayamayacağını düşünen iki çocuğu vardır. Böylece çocukları, Frank’e ev işlerine yardımcı olabilecek yürüyen ve konuşan bir robot sunar. Frank başta bu hediyeyi istemese de alışır ve robotla arkadaş olur. Ancak bu samimi dostluk, zamanla tatsız olaylara yol açacaktır. Frank, bu robotu başlangıçta tasarladığı büyük bir soygunda kullanmayı planlıyor.

Yönetmen: Jake Schreier

Oyuncular: Frank Langella, Susan Sarandon, James Marsden

8. Zaman Yolculuğu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular (2009)

İmdb: 7.1

Özet: Üçlü, bir İngiliz barında zaman yolculuğu makinesini kullanmaya çalıştıklarında başları belaya girer. Geleceğe gittiklerinde ise onları hoş bir sürpriz beklemektedir.

Yönetmen: Jamie Mathieson

Oyuncular: Chris O’Dowd, Dean Lennox Kelly, Anna Faris

7. Eski Suçlar (2007)

İmdb: 7.1

Özet: Hector ve eşinin yeni evlerine taşındıkları gün inanılmaz bir olay gerçekleşir. Elinde dürbünle çevreyi gözetlerken ormanda çıplak bir kadının üzerine sinsice yaklaştığını görür ama bu esnada gizemli bir adam tarafından bıçaklanır.

Yönetmen: Nacho Vigalondo

Oyuncular: Karra Elejalde, Candela Fernandez, Bárbara Goenaga

6. Güneş Işığı (2007)

İmdb: 7.2

Özet: 2057 yılında, Güneş ışınlarının Dünya’yı ısıtmaya yetmediği uzak bir zamandayız. Dünya kritik seviyelere düşmüş ve bu soruna çözüm bulmak için iki uzay gemisi Güneş’e gönderilmiştir. Bunlar güneşte yapacakları patlamalarla ateşi bir nevi körükleyecek ve dünyayı eski hoş ışığına ve sıcak günlerine geri döndürecektir.

Yönetmen: Danny Boyle

Oyuncular: Rose Byrne, Cillian Murphy, Michelle Yeoh

5. Doğaüstü (2012)

İmdb: 7.2

Özet: Meraklı, yaramaz ve üç yakın lise arkadaşı, bir şans işi keşfettikleri bir yer altı tünelinde, onlara doğaüstü güçler verecek bir şeyle yüz yüze gelirler. Ve bir gün içinde, üçü de yalnızca niyet etme gücüyle etraflarındaki canlı ve cansız her şeyi kontrol edebilir hale gelirler. İlk başlarda sadece ortalığı karıştırmak ve eğlenmek için kullandıkları bu muhteşem güçleri, kısa sürede bir kumara, insanların canları pahasına oynadığı bir oyuna dönüşecektir. Tüm bu süreçte kamera kayıt yapıyor…

Yönetmen: Josh Trank

Oyuncular: Dane DeHaan, Alex Russell, Michael B. Jordan

4. Galaksi Arayışı (1999)

İmdb: 7.4

Özet: Televizyondaki ünlü bir bilim kurgu programının ekibini oluşturan kişiler, uzaylı ırkı tarafından yardıma çağrılır. Onlardan istenen, televizyonda olduğu kadar gerçek hayatta da rollerini oynamalarıdır. Ekip çaresizce yardım etmek için bu daveti kabul eder.

Yönetmen: Dean Parisot

Oyuncular: Tim Allen, Sigourney Weaver, Alan Rickman

3. Gerçeğe Davet (1990)

İmdb: 7.5

Özet: Bir adam hayalinde Mars gezegenine sanal geziler yaparken, beklenmedik bir takım olaylar onu gerçekte gezegene gitmeye zorlayacaktır. Douglas Quaid aslında her gece bu gezegeni düşleyen bir emekçidir. Bir şirket hafıza aktarımı yoluyla seyahat satar. O da Mars tatili istiyor ve satın alıyor. Ancak anıların aktarımı sırasında alışılmadık bir durum yaşanır. Quaid aniden kendisini bilinmeyen bir casus olarak bulur.

Yönetmen: Paul Verhoeven

Oyuncular: Arnold Schwarzenegger, Rachel Ticotin, Sharon Stone

2. Gizemli Şehir (1998)

İmdb: 7.6

Özet: John Murdoch bir sabah uyandığında kendini tanımadığı bir otel odasında bulur. Otele nasıl geldiğini bilmeyen John, acımasız cinayetlerin katili olarak arandığını fark eder. Hafızasını kaybettiği için cinayetleri işleyip işlemediğini bile hatırlayamamaktadır. Dedektif Burmstead tarafından aranan Murdoch, gerçekte kim olduğunu öğrenmek ve bu zorlu bilmeceyi çözmek için büyük bir çaba içine girer.

Yönetmen: Alex Proyas

Oyuncular: William Hurt, Richard O’Brien, Jennifer Connelly

1. Karanlık Yolculuk (2001)

İmdb: 8

Özet: Yıl 1988… Donnie Darko adında bir genç, bir gece insan-tavşan bir yaratık tarafından odasından dışarı çıkarılır ve gizli bir gerçeğin içine sürüklenir. Yaratık genç çocuğa dünyanın 28 gün, 6 saat, 42 dakika ve 12 saniye sonra sonunun geleceğini söylemiş. Olayın şokunu üzerinden atamayan Donnie, bu büyük sırrın ağırlığı altında tüm sosyal hayatını sonlandırarak bu gizemli tavşanın peşine düşecektir.

Yönetmen: Richard Kelly

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Jena Malone, Drew Barrymore

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerçek ve kaliteli istanbul eskort bayanları
Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler